PERSARAAN GURU BESAR


page ni aku dedikasikan buat tuan guru besar kita 1999-2009! dengan aku kami berjodoh hampir 3 tahon.
perjalanan majlis perpisahan nie sangat hebat, bermula awal pagi, tuan guru besar dah sampai awal2 lagi…
yang menyambut gurubesar dan isterinya di stesen keretapi tu, hamizun ngan hasril manakala aku dan sofwan sampai kemdian ckit…

skpz majlis perpisahan gurubesar

semasa gurubesar sampai.. ada macam2 sambutan dilakukan.. pencak silat.. tabur2 apekenamanya tuh.. daun2 pandan wangi… so, aku takleh nak tempek gambar sebabnya pada masa tu, aku rakam kejadian guna camcorder… dan gambar2 tu hamizun yang telah ditugaskan untuk menyenap gambar2 still. dan akhirnya aku serahkan tugas camcorder kepada sofwan sebabnya aku kurang mahir dalam penggambaran camcorder. aku tak tau apa yang perlu difokuskan… camcorder tu tak bercakap dengan aku, aku lebih suka dengan still pictures. aku guna sony cybershot w120.

skpz majlis perpisahan gurubesar

USTAZ FAUZI
di bawah ni ustaz fauzi tengah memberikan ucapan bagi pihak guru2.. macam2 benda dia celotehkan… aku layan jea sebabnya aku memang kagum cara dia berucap , memang hebat…

skpz majlis perpisahan gurubesar

PENOLONG KANAN PENTADBIRAN PUAN LATIFAH
skpz majlis perpisahan gurubesar

TUAN GURUBESOR KITA..
bermacam2 pesanan ditinggalkan…..
skpz majlis perpisahan gurubesar

GAMBAR-GAMBAR YANG AKU PILIH SECARA RAWAK
Ada satu lagi set gambar yang belom aku uploadkan, tengah menunggu kebenaran.

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

TETAMU-TETAMU YANG HADIR

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

WARGA SKPZ

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

skpz majlis perpisahan gurubesar

penuh penghayatan! aku suka suara teacher rodziah ni nyanyi… lagu salam2, kali pertama aku dengor lagu tuh… memang kena dengan suasana .. ada semacam kekuatan pada liriknya… lirik yang baik dengan penyampai yang bagus… syabas..kalau aku yang nyanyi… gamaknya, satu tapah road pon nangis, mintak berenti!!nanti aku organisekan karaoke yea….

update video malam kenangan 10 julai 2009

aku terpaksa cut ckit sebab youtube kata takleh lebih 10 minit… apola….



8 responses to this post.

  1. Posted by nawfos76 on 09/07/2009 at 12:38 pm

    Hmmm memang kak rod ada bakat… cepatla meg47 ko set setkan satu hari bg cikgu2 semua berkaraoke…

    Reply

  2. Posted by edwin on 23/07/2009 at 12:12 am

    Aku memg respect kt cikgu abidin ni dari dulu. Memg seorang gb yang ada pndirian, nampak tegas, jujur dan memg ada daya kepimpinan yg tinggi. Aku dgr cite pasal dia masa apc baru ni, memang aku tabik. Walaupun en basha sebut pasal tak boleh pakai kopiah putih masa intro mjlis, dgn selambanya cikgu abidin jd org pertama berkopiah putih yg ambik apc. Hidup Cikgu Abidin! Sekurang2nya dia x jd mcm seorg dua gb yg dpn mcm baik, belakang main ta..k. Yg sorg tu dh dkt nk pencen jg. PK1 skpz mesti kenal sgt2 sapa orgnya.

    Reply

    • idak le admin blog tau pasal kopiah putih tu….
      jadinya camtu sebab ketinggian prinsipnya…… hebat Tuan Haji Abidin kita tuh….

      soal depan lain,belakang lain….
      menarik tuh……. tunggu,dengar dan lihat je nanti yea…

      tkasih atas komen.

      yang benar,
      kulop ludin

      Reply

  3. Posted by ladybiker81 on 06/11/2009 at 10:42 pm

    tulah yang teman confius nih…adakah dgn memakai kopiah putih tu menjadi penentu kepada bagus atau tidak kerja seseorang?..wakakaka…(marah org jabatan kang…sori arr)

    Reply

  4. apapun semuanya ada kat hati…biarlah terampilan kita macamana pun….

    Reply

  5. Posted by sukery on 28/01/2010 at 8:36 pm

    tak leh macam tuu..kalau kita jadi pemimpin dan org tak nak ikut peraturan yang kita buat,macam mana agaknya kita ye?lagi pun kopiah tu tak ler beerti kita ni seorang yang beriman..ramai gak yg berkopiah putih tapi jahat ya robbi..

    Reply

  6. Posted by abs on 03/02/2010 at 12:48 pm

    peraturan yg macammana yg nak kita buat dan yg kita nak suruh orang ikut?..seorang pemimpin kena pastikan peraturan yg dibuat tidak bercanggah dengan syariat..peraturan itu harus juga menghormati hak-hak individu yang berdasarkan kepercayaan dan anutan agamanya..yang peliknya perkara-perkara yg berkaitan dengan syiar orang islam ( spt pakai kopiah terutama yang dah haji ) selalu diberi penekanan sangat..tak boleh pakaile dan kena ganti dengan songkokle..yg suruh pula orang melayu yang islam. Memangle pakai kopiah bukan erti beriman dan yg pakai kopiah ada yg jahat tapi menghalang orang lain drp nak melakukan sesuatu syiar atau sunnah utk dirinya apa pula kesannya..kalau sampai ia benci pada kopiah atau serban atau purdah yg merupakan suatu amalan baik apa pula kesannya dari segi aqidah..tanyale pada ustaz yang arif..mudahnye kalau tak nak pakai jgn halang atau benci pada orang yg nak pakai.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.