Archive for February, 2009

Kenal siapa mamat ni?

kakak maikel bertudung

kakak maikel bertudung

sungguh ayu, berbaju kurung serta bertudung micheal jackson nie...

sungguh ayu, berbaju kurung serta bertudung micheal jackson nie...

Sejak memeluk Islam baru-baru ini, Michael Jackson kelihatan cuba untuk tampil berpakaian seperti budaya Arab. Terbaru, Michael di’lihat memakai satu sut pakaian ala-baju kurung dengan seluar bersama tudung.

hehe…… ada sapa2 nak ikot ke cara kakak maikel ni?

Saudagarhpa.com- Perniagaan itu sunnah

even the grando livinos make way for my friend yamaha..

kawan aku beli moto….

bergaya tul… nama moto dia belalang tempor… katanya custom made untuk dia jea…

model moto dia nie, penah digunakan oleh satria perkasa hitam semasa satu sessi pertempuran menentang 4 ekor resaksa ateh bokit baldwin aritu.. so nak pendekkan cete, 4 ekor resaksa tu dapat ditewaskan ngan mudah apabila resaksa2 tu terpegun melihat aksesori2 yang terdapat pada moto belalang tempor…

Di sini aku akan tunjukkan part2 yang membuatkan 4 ekor resaksa tersebut menjadi terpaku dan terkagum….

1. ekzosnya kilat… memancar2….

sport rim moto nie… peh memang dicipta untuk kestabilan dan pada masa yang sama memberi ruang keselesaan semasa mengendalikan konar2 semasa nak sampai di area tempat krojea…

pandangan depan dia menirus bagi membolehkan pecutan 0-100km hanya mengambil masa kurang 6 saat (catatan peribadi) kalau lebih rendah daripada tu, kawan aku akan straight ke spital…

special quote from michael schumaker

“My overriding memory of childhood is having the freedom to decide which way to go in life and having my parents’ support.”

jadinya selamat menunggang motorbike hang……

Saudagarhpa.com- Perniagaan itu sunnah

DIVIDEN BANK RAKYAT SEBANYAK 20%

Vision Bank Rakyat is its members’ Choice Bank for all its product and service offerings are the best compared with those provided by other competing financial institutions. Since membership in Bank Rakyat is very significant, there is no reason for them to look at others.Vision Bank Rakyat is its members’ Choice Bank for all its product and service offerings are the best compared with those provided by other competing financial institutions. Since membership in Bank Rakyat is very significant, there is no reason for them to look at others.

Tadi tertengok berita, Bank Rakyat umumkan dividen sebanyak 20%…
Agak2nya… duit sapa le tuh ye?
Keuntungan meningkat sebanyak 48%! Huhu….

dengar2 info…. hujung bulan 3 akan masukla dividen tu…..

grand livina impul

best friend of mine received his grand livina impul yesterday.
peh… it was really hearthrobbing! white with full aero specs (finely tuned by impul)
im sure… it was not a mistake when he choosed grando livinos!
Bro, u got style…..

The Impul Aura SX-10 Alloy Wheels in polished finish are designed for a luxurious feel. These wheels are fabricated with the IMPUL New Super Cast process that results in a 20 to 30% weight saving in comparison to conventional processes thereby delivering the latest in wheel design technology and a commitment to higher quality

The complete aerokit exudes visual drama and dynamic presence with its front grille, front and rear bumper spoiler, side skirts and the Impul trademark rear wing spoiler.

all wrapped up! HUHU…..

source: here

Saudagarhpa.com- Perniagaan itu sunnah

Perfume Barat

Perfume Barat – Wajib baca/sebarkanFrom: Musalmah Ali

Assalamualaikum, Saya ingin memperkukuhkan maklumat yang sahih tentang persoalan perfume yang saya sendiri selidiki secara kebetulan. Semasa saya mengikuti pengajian di Kalamazoo , U.S. saya terbaca dalam satu encyclopedia yang mengandungi maklumat tentang perfume dan proses pembuatannya. Alangkah terperanjatnya saya apabila mengetahui bahawa balang besar yang digunakan untuk memerapkan minyak disaluti dengan lard (lemak babi) bagi tujuan memastikan seperti yang dinyatakan dalam mel-e yang terdahulu. Saya terus mencari maklumat tentang perfume dalam hampir all the encyclopedias that I could get hold of at the Waldo Library in Kalamazoo .

Kesemua encyclopedia yang telah saya baca memberi maklumat yang sama. Semenjak itu saya tidak pernah membeli perfume dari barat. Setiap kali saya ke tanah suci saya membeli berbotol-botol minyak wangi seribu bunga. Saya juga pesan keluarga atau rakan yan! g ke tanah suci untuk membelikannya.

Sehubungan dengan perkara perfume, para penceramah ada menyentuh soal pemakaian minyak wangi dan lazimnya isu yang ditimbulkan adalah soal haram/halal memakainya. Sedikitpun tidak disentuh tentang halal/haram minyak wangi itu sendiri. Di satu ceramah yang saya hadiri semasa di PTSL, walaupun penceramah yang hadir seorang yang terkenal, saya beranikan diri untuk mendedahkan bahawa persoalan tentang perfume yang lebih serius adalah soal kesucian bahan itu sendiri.

Penceramah tersebut terkejut tetapi beliau turut setuju dengan bukti yang telah diberi dan menyeru semua yang hadir supaya elakkan daripada memakai minyak buatan barat. Satu perkara lagi tentang perfume. Jangan pakai perfume sehingga apabila dibau oleh lelaki selain muhrim kita, ia ibarat…..

Waallahu’alam.

Juhana At 09:22 AM 11/14/02 +0800, syahanim wrote:

Setakat mana kebenarannya. .. wallahhualam. .. Hampir setahun yg lalu, apabila saya mendapat! maklumat ini saya merasakan ujian Allah yang datang pd saya umpama batu besar yg perlu dipikul sehinggalah sampai ke destinasi yang saya sendiri tak tahu. Pendek kata jika maklumat ini tidak disampaikan, selama itulah bebanan ke atas diri saya memikul’ batu besar’ itu akan terus menerus saya pikul. Saya manusia yg begitu lemah iman, tidak mampu menegah dgn perbuatan serta pertuturan. Hanya doa yg termampu dilakukan. Namun saya masih tak gembira dgn sikap saya krn tidak berusaha bersungguh mencegahnya.

Maka, saya rasa sekarang Allah berikan saya lorong pertuturan mengajak rakan-rakan yang dirahmati Allah meninggalkan sesuatu yg selama ini kita jahil mengenainya. .. Ceritanya begini…. Sewaktu mengikuti rombongan Puspanita ke Indonesia bersama kumpulan isteri-isteri orang kenamaan termasuklah Puan Seri dan beberapa orang Datin, kami transit di Singapura dlm perjln balik, sewaktu di duty free shop sambil berjalan bersama seorang Datin, kami melalui kedai perfume. Ramai ahli-ahli biasa Puspanita dan lain-lain Datin serta Puan Seri singgah dan mencuba berbagai jenis perfume yg ada. Memang agak lumrah perkara ini berlaku dan ia bukan setakat di kalangan wanita malahan kaum lelaki juga. Tiba-tiba seorang Datin bersuara kpd kumpulan ‘pembel! i’ perfume ini… “dengar ni nak cerita” katanya.

“Dulu saya suka pakai minyak-minyak wangi begini dan buat koleksi hampir semua jenis jenama perfume buatan luar negara. Satu hari saya ikut Datuk melawat Europe dan kami dibawa ke kilang membuat minyak wangi. Dalam kilang yang begitu besar itu, bermacam-macam jenama minyak wangi dipersembahkan kpd rombongan kami dgn harga kilang yg jauh lebih murah berbanding dgn harga di pasaran. Sampai pd satu peringkat pembuatan, kami melalui kawasan di mana terdapat tangki-tangki besar berisi bendalir putih yg dicampurkan ke hasil akhir iaitu minyak wangi tadi. Saya pun tanyalah pekerja kilang itu apa bendalir putih tu dan untuk apa kegunaannya? ” Jawapnya.. “Oooh! That’s lard, and it helps the smell stays longer”. Datin itu bertanya lagi dalam nada terkejut dan wajah selamba, “you mean you add lard in all types of perfume?” “Oh yes! Or else the odour will not last.” Cukup setakat itu cerita saya ! kpd sahabat sekelian. Dipendekkan cerita, Saya menyeru kpd rakan2 Muslim sekelian, bhw semua jenama pewangi import ada mengandungi minyak babi. Marilah kita semua berhenti dari menggunakan barangan tersebut.

Ramai rakan-rakan kita yg mengunjungi tanah suci Makkah dan Madinah dan di sana banyak terdapat minyak wangi yg tak dicampurkan dgn bahan dari babi. Di negara Egypt yg merupakan negara pengeluar minyak wangi terbesar dari kalangan negara-negara Islam, bermacam2 perfume boleh didapati dan barang tersebut juga boleh diperolehi di Malaysia . Kita hanya perlu bertanya negara asal pembuat perfume itu. Ujian Allah ada kalanya begitu ringan dan mudah….. berhentilah menggunakan minyak wangi jenama Barat… itu sahaja. Namun ia memerlukan kekuatan iman yg jati utk mengubah diri kita ke arah keredhaan Allah.Selama ni kita ingat pada minyak yang beralkohol sja yang haram…jangan le kerana nak berbangga dengan jenama barat kita simpan kat rumah buat hiasan ….. sedangkan mengandungi benda2 haram …..macam simpan arak atau anjing dalam rumah le agaknya tanya ..le pada ustaz2…..apa hukumnya….

Wallahu’alam.

sekadar berkongsi2 info….. pikir2lah sendiri!

Saudagarhpa.com- Perniagaan itu sunnah

skpz juara keseluruhan karnival olahraga Peringkat Daerah Batang Padang

Terkini, Skpz telah menjadi juara olahraga keseluruhan peringkat daerah batang padang.. Rasanya ini kali pertama.. Memang sejarah buat sekolah Skpz… So,tahniah buat jurulatih2 utama….

2nd hset for sale

Sony Ericsson T250i

MURAH2…

ELOK SANGAT KONDISI DIA!

BERAPA?

HARGA?

LAPAN HATUS? LIMA HATUS?

BUKAN2….

UNTUK WARGA SKPZ YANG TERSESAT KAT LAMAN NIE..

SEKALI TEPUK TALAM!

RM150 SAHAJA!

Sony Ericsson T250i / T250 Specification
General & Hardware Date Announced 2007, 2Q
Network Technology GSM 900/ 1800
Dimensions (mm) 100 x 45 x 13
Weight (g) 82
Available colours Aluminium Silver, Aluminium Black
Screen Size 1.7 inch, 128 x 160
Screen Color TFT 65K colors
Type Candybar
Antenna Fixed Internal
Internal(MB) 2
Battery Type Li – Ion
Stand-by (hrs) 300
TalkTime(min) 420

Entertainment Polyphonic
MP3 No
FM Radio Yes
TV Receiver Null

Messaging SMS Yes
MMS Yes
EMS No

Connectivity 3G No
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots)
Bluetooth (A2DP)
USB Port Yes
Infrared (IrDA) Yes

Software Platform / OS Proprietary
Java (J2ME) Yes
WAP Yes, Version 1.2.1
Browser XHTML
Predictive Text Entry T9
PIM Application Alarm clock, Calculator, Calendar, Phone book ,Stopwatch, Timer

Personals Themes No Info.

Camera Lens Type CMOS, 0.3 Megapixel
Digital zoom
Max. Resolution 640 x 480 (VGA)
Flash No
Night Mode No

EDITOR SKPZ TIDAK DIBERIKAN SPECIAL DESKAUN!

Saudagarhpa.com- Perniagaan itu sunnah