Archive for June 1st, 2009

Kalimah Allah pada Hirisan Terung

hirisan terung ni tertera kalimah Allah.

Anak murid yang bagi kat cikgu sainsnya… so, aku pun sempatla mensnap gambar yang aku kira,

payah nak tengok atau pegang secara live..

takde penambahan apa2 kat terung tuh… memang ori!!


Kalimah Allah pada Hirisan Buah Terung

kelas tambahan tahun enam

hari nie…

kelas tambahan tahun enam.

Aku tengok.. bebudak banyak yang nguap2… agaknya banyak makan nasi minyak smalam kot…

maklumle musim orang kekawin…

hari nie. aku ngan sir sofwan bergilir mengajar bebudak tahun enam bagi english.

hari ni je kami bertugas… lepas tu takde dah kot….

nak bercuti pula….

bercuti keliling pusat!

skpz kelas tambahan tahun enam

skpz kelas tambahan tahun enam

skpz kelas tambahan tahun enam

skpz kelas tambahan tahun 6

skpz kelas tambahan tahun 6sementara menunggu turn aku, seperti biasa…. aku kat opis aku….

skpz sir sofwansir sofwan membeleking info2 yang ada….

tips for buying gardenia breads

aku dapat tips nie kat tenet..

jadi leh le kongsi sama2…

Tips to buy Gardenia bread !!

Check it out…. Gardenia bread Tips on buying Gardenia bread

Here is something interesting……..

When you go to buy bread in the grocery store, have you ever wondered.

which is the freshest, so you ‘squeeze’ for freshness or softness.

Did you know that bread is delivered fresh to the stores five days a week?

Monday, Tuesday, Thursday, Friday and Saturday.

Each day has a different color twist tie.

They are :

Monday – Blue

Tuesday – Green

Thursday – Red

Friday – White

Saturday – Yellow

So if today is Friday, you would want red twist tie not white which is Friday. (a week old)!

The colors go alphabetic cally by color Blue – Green – Red -White

-Yellow, Monday thru Saturday. Very easy to remember.

I thought this was interesting.

I looked in the grocery store and the bread wrappers DO have different twist ties, and even the one with the plastic clips have different colors.

Enjoy fresh bread when you buy bread with the right color on the day you are shopping.

from: Mr K – Carigold