skpz spelling competition 2009


Pagi tadi(Subuh2 sekatak)  Panitia Bahasa Inggeris telah menganjurkan satu pertandingan spelling melibatkan tahap 2.

jadinya semua guru bahasa inggeris terlibat secara saksama manakala guru2 lain membantu juga.

aku telah dipilih sebagai perantara pertama. jadinya aku pun membaca skrip yang telah diberi oleh ketua panitia BI.

sebenarnya, aku dan mikropon bukanlah kawan yang baik dan aku terikat dengan pantang larang.

agak sukar untuk mempronunce perkataan yang diberi. secara tiba2, suara jadi tak klassik gitu…barulah aku sedar, aku telah melanggar pantang larang semasa aku berguru di gunung kabuputen. Tok guru aku telah menetapkan beberapa pantang larang demi untuk menjaga suara aku. Antaranya ialah…

1) jangan lalu bawah ampaian

2) takleh sarung baju (Tshirt) ikut kepala dulu (masuk ikut leher baju takleh,kena sarung dari bawah naik ke atas)

3) menggunakan sistem AV (audio visual) yang tak pasti asal usulnya.

jadi aku dah terlajak pantang nombor 3.  walobagaimanapon, acara pagi tersebut berjalan lancar..

Sir Sofwan puji dan ucapkan terima kasih atas kerjasama aku..aku pun jawab sama-sama sofwan.

seperti biasa if a picture is worth than thousand words, apatah lagi pictures di bawah nie….

skpz_persiapan_majlis_perpisahan_gurubesar_2009_7

skpz_spelling_competition_2009_16

skpz_spelling_competition_2009_11

skpz_spelling_competition_2009_17

skpz_spelling_competition_2009_8 perbincangan professional antara aku dan sir sofwan. kami berdua sering membincangkan aspek professionalism cumanya kami tak bagitau semua orang sebabnya perbincangan kami bukanlah bersifat forum perdana.

skpz_spelling_competition_2009_6salah seorang guru, juga berbincang secara pro yang mananya aku seolah2 berada di dimensi lain. Sungguh ilmiah!!

skpz_spelling_competition_2009_21 dan ini adalah slot gambar berbayar, mcm biasa, kalau nak gambar tersiar di laman ini, 2 bungkus nasik lemak beserta teh ais adalah sebagai pengeras. Pn Maznah dan Puan Elyana posing khas buat semua pembaca blog.

skpz_spelling_competition_2009

perantara kedua sedang membaca skrip.


dan yang paling aku terharu… bebudak lelaki, tak ramai berjaya spelling dengan baik, tetapi mereka tetap happy. sesukahati dema jea….

skpz_spelling_competition_2009_13

skpz_spelling_competition_2009_7

terimakasih kepada sir johari atas gambar2 yang cantik nie… merasa gak gambor aku ada dalam blog, asek2 gambor orang lain jea…. huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s