Sekolah dibenar cuti ganti…. balik kampung….




balik kampung, originally uploaded by awan™ -bz till raya-.


Kementerian Pelajaran telah membenarkan sekolah untuk mengambil cuti peristiwa atau cuti berganti pada hari jumaat(bagi sekolah yang last day hari tu) dan hari khamis bagi sekolah yang last daynya hari khamis…area2 kedah sebagai contoh.

Tujuan murni Kementerian Pelajaran ini adalah kerana ingin memberi ruang kepada persediaan pulang ke kampung oleh ibubapa. Pada masa yang sama, keputusan ini diharapkan dapat mengurangkan kesesakan lalulintas perjalanan maklumlea…. bila time raya… baru le ramai orang sedar ibubapa di kampung….

Namun begitu… kalau sekolah dah takde cuti peristiwa makanya hendaklah sekolah itu menggantikan 1 hari pada 31 oktober 2009….. Jadinya… cuti tambahan ini tidak menganggu jumlah hari persekolahan. Sungguh bijak Kementerian Pelajaran, tahniah.

So, tunggu apa lagi? takkan nak balik kampung bawak tentera jea…. beli le apa patot… kuih2 ke… muih2 ke…. beskot2 raya ke…. tak paham2 lagi?

Dikesempatan ini, admin dan rakan2 anchors mengucapkan selamat hari raya buat semua warga SKPZ dan pengunjung blog nie…. Andaikata ada tersalah bahasa… harap diampunkan..lagipun, korang pun bukannya baik sangat…. sama le kita…..

untuk baca siyes: berita harian

konten asal : Oleh Norfatimah Ahmad
bhnews@bharian.com.my

gambar dari koleksi : awan_photopalace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s