tmnet streamyx charge tinggi?


dah lama dah…. bak kata tun mahathir dolo…. patotnya dah lama kurang bayaran untuk internet streamyx yang servis memang hampeh melampau…. slow ngalahkan siput sedut pulang petang….. ini masalah negara kita bila sesuatu dimonopoli… memang perah habis rezeki rakyat…. kalau servis setimpal dengan bayaran… bolehla tolak ansur, ini tidak…

perkara ini lambat lagi nak dipertimbangkan, menurut surathabor… dalam bulan dua…. tapi entahla….

tak sampai beberapa mukasurat yang lainnya…. ada lak berita camnie………

peh terbakor aku…….

pada aku sebelum nak belajor bebenda yang disebutkan…. pastikan kome boleh sediakan perkhidmatan yang baik kepada pengguna2 tenet…..

setelah hampir 3 minggu, barula orang tmnet datang setting tenet umah aku…. dema yang datang nie sub kon tmnet..atau telekom atau apa2ntah… so bertungkus lumus encik firdaus setting nak dapatkan 4mb (aku upgrade 1mb ke 4mb) tapi bila check2…. kekuatan downlod hanya 0.6mb peh… 600kb je leh… bayangkan la… punyela slow ngalahkan sipot sedut…. kalau 4mb,donlod leh hanya 0.6mb bayangkan kalau hanya 1mb… patotla bila aku bila aku check kat speedtest…. nak dapat 300kb donlod pon payah….

bila call atau tanya. macam2 masalah dema bgtau… kabel kena curik la… socket problem la… kabel problem la… macam2 aznil tul!!

tapi bila time aku bayor bil…. idakla dema tanya masalah aku nak bayor bil…. tanyala… encik takyah la bayor sebab tmnet dah bayorkan atau bagitahu, bulan ni encik takyah bayor sebab tenet encik banyak problem…

*kulop ludin: potong?

One response to this post.

  1. well know body no what happen next.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s