Posts Tagged ‘cuti sekolah’

Kerajaan memberikan cuti khas Jumaat ini kepada semua sekolah sempena Hari Raya Aidilfitri

PUTRAJAYA 16 Sept. — Kerajaan memberikan cuti khas Jumaat ini kepada semua sekolah sempena Hari Raya Aidilfitri, kata Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pelajaran Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini.

Beliau berkata, pemberian cuti khas itu melibatkan semua sekolah dan institusi pendidikan di bawah Kementerian Pelajaran.

Kabinet membuat keputusan tersebut dalam mesyuaratnya hari ini bagi membolehkan ibu bapa membuat perancangan awal perjalanan keluarga bercuti di kampung halaman masing-masing dan mengelakkan kesesakan jalan raya, katanya dalam kenyataan media.

Berikutan keputusan Kabinet itu, surat kementerian berkaitan cuti tambahan sempena hari raya sebelum ini adalah terbatal. – Bernama

apakah ini bermakna kita semua akan bercuti tanpa perlu diganti?
terimakasih kepada kementerian pelajaran sekali lagi…..

Utusan Malaysia Online – Terkini

Shared via AddThis

Sekolah dibenar cuti ganti…. balik kampung….



balik kampung, originally uploaded by awan™ -bz till raya-.


Kementerian Pelajaran telah membenarkan sekolah untuk mengambil cuti peristiwa atau cuti berganti pada hari jumaat(bagi sekolah yang last day hari tu) dan hari khamis bagi sekolah yang last daynya hari khamis…area2 kedah sebagai contoh.

Tujuan murni Kementerian Pelajaran ini adalah kerana ingin memberi ruang kepada persediaan pulang ke kampung oleh ibubapa. Pada masa yang sama, keputusan ini diharapkan dapat mengurangkan kesesakan lalulintas perjalanan maklumlea…. bila time raya… baru le ramai orang sedar ibubapa di kampung….

Namun begitu… kalau sekolah dah takde cuti peristiwa makanya hendaklah sekolah itu menggantikan 1 hari pada 31 oktober 2009….. Jadinya… cuti tambahan ini tidak menganggu jumlah hari persekolahan. Sungguh bijak Kementerian Pelajaran, tahniah.

So, tunggu apa lagi? takkan nak balik kampung bawak tentera jea…. beli le apa patot… kuih2 ke… muih2 ke…. beskot2 raya ke…. tak paham2 lagi?

Dikesempatan ini, admin dan rakan2 anchors mengucapkan selamat hari raya buat semua warga SKPZ dan pengunjung blog nie…. Andaikata ada tersalah bahasa… harap diampunkan..lagipun, korang pun bukannya baik sangat…. sama le kita…..

untuk baca siyes: berita harian

konten asal : Oleh Norfatimah Ahmad
bhnews@bharian.com.my

gambar dari koleksi : awan_photopalace

cuti sekolah dan tidur

i wish i can sleep like this…

mozilla firefox

cuti sekolah nie.. aku nak ambek masa berehat dan tidor macam kucing ateh nie…

baik jea melingkor… Gambar ni aku ambek masa ke pasar kat tapah. Bila perati, ikhlas betul kucing ni tidor..

Udah sampai separuh perjalanan tahun 2009, badan dah mula sakit2… pala dah mula pening2…

emosi pon dah mula tak stabil… cepat nak melenting… cuma tangan ni jea memang berat nak naik..

ah.. looking forward for this holiday around tapah je lah….