Posts Tagged ‘facebook’

Facebook | Dr. Mahathir bin Mohamad: MiG-29

Facebook | Dr. Mahathir bin Mohamad: MiG-29.

1. Saya dengar pesawat pejuang MiG-29 Tentera Udara Di-Raja Malaysia sudah tidak dapat digunakan lagi. Jika saya tidak silap umur pesawat ini kurang daripada 20 tahun.

2. Banyak negara-negara lain, termasuk India, menggunakan pesawat ini. Apakah mereka juga tidak dapat guna MiG-29 mereka lebih daripada 20 tahun? Apakah mereka sudah kondem pesawat MiG mereka seawal ini?

3. Walaupun pesawat tentera Rusia lebih murah daripada buatan Amerika, tetapi wang yang banyak terpaksa dibelanja juga. Kalau di-kondem ratusan juta Ringgit akan hilang.

4. Jika kita beli ganti lagi ratusan juta diperlukan. Dalam keadaan ekonomi negara sekarang, mampukah kita belanja ratusan juta untuk pesawat ganti?

5. Penjualan dan pembelian pesawat oleh Kerajaan mampu memberi keuntungan besar (berjuta-juta) kepada orang tengah. Apakah ada kepentingan orang tengah yang mempengaruhi keputusan kondem MiG-29 untuk beli yang baru?

6. Saya percaya ada cara untuk baikpulih pesawat pejuang dan pesawat lain. Tak bolehkah kita baikpulih MiG-29 ini? Kalau kita tak boleh, orang Rusia mungkin boleh. Mungkin India juga boleh.

7. Jika pesawat pejuang yang berharga ratusan juta hanya tahan 20 tahun, lebih baik kita tidak ada pesawat pejuang.

8. Pesawat Amerika kononnya tahan lebih lama. Tetapi kita perlu ingat apabila duit untuk beli MiG-29 diguna untuk beli pesawat F/A-18, akhirnya kita tahu syarat ketat yang dikenakan oleh Amerika Ayarikat.

9. Mereka tidak beri “source code” yang mana ini menghadkan kegunaan F/A-18 untuk pameran sahaja.

10. Saya harap keputusan untuk kondem MiG-29 dibatal dan kita baikpulih pesawat ini.

Advertisements

Facebook | Dr. Mahathir bin Mohamad: FORM ROYAL PROBE ON DR M’S SQUANDERING

Facebook | Dr. Mahathir bin Mohamad: FORM ROYAL PROBE ON DR M’S SQUANDERING.

INFO DAPAT DARI FACEBOOK TUN MAHATHIR.

1. I welcome Lim Kit Siang’s proposal for Najib to set up a royal commission on whether I burned RM100 billion on grandiose projects and corruption during my 22-year reign.

2. Such a commission should not be made up of Government nominees but should have as members impeccable people including foreigners and members of Transparency International.

3. The commission should not confine to one Prime Minister only but to Tun Abdullah Badawi’s regime.

4. It should include how RM270 billion of Petronas money paid during Abdullah’s five-year term was spent; what projects were financed by this huge fund and the cost of all these projects.

5. It should include how much money was lost due to the cancellation of the crooked bridge and the Johore Baru to Padang Besar railway.

6. What is the cost over-run in the construction of the Bakun Hydroelectric project.

7. The financing of the second Penang Bridge and the procedure followed when giving out this contract.

8. I also agree with Lim Kit Siang that the investigation would reflect Najib’s commitment to “combating corruption”.

9. In order that the enquiry by the commission would be successful, Government must give the undertaking to give full access to the commission of all the documents and accounts of the Government over the period 1981-2009. There should be no cover-up of any kind.

10. Barry Wain must provide documentary proof of any sum that he alleged I had burned.

11. I will co-operate fully with the commission.

12. Depending upon the result of the commission, I reserve the right to sue Barry Wain, Lim Kit Siang and Malaysiakini.com for libel for a sum to be disclosed later.

13. If the Government is witholding the book: “Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times”, I would request that the book be released forthwith. I am not in need of Government protection.

Socialising sites are hacker heaven

PETALING JAYA: Social networking sites like Facebook and Twitter have become targets for phishing and scamming attacks as online criminals follow the latest Internet trends that attract the most users.

These criminals recognise the fact that communication through Facebook is all about personal connections and communities of friends, which involve a high level of trust.

When you receive a message on your Wall from one of your Facebook friends, it’s very different from receiving an anonymous e-mail or spam message, said F-Secure Corp, a maker of antivirus software and Internet security tools.

It is precisely this trusted environment — and its 250 million users worldwide — that makes Facebook such a tempting target for criminals.

Phishing and financial scams are based on creating a false sense of trust for the target of the attack, enabling the criminals to gain access to valuable information or direct financial gain.

There have been a series of bogus messages on Facebook from “friends” recently, asking for financial help, according to F-Secure.

Facebook users, it advised, should always treat such requests with caution and make a thorough identity check before sending any money, even when the messages appear to come from a family member or other trusted person.

Be safe

Sean Sullivan, a security advisor at F-Secure, said weak passwords provide a common way for criminals to hack into social networking sites.

“Their aim is to harvest contact lists, phone numbers and other information which they can sell to spammers or use in targeted attacks to make money,” he said.

The damage caused by a hacked Facebook account is all the greater if the same password is also used for the user’s e-mail account.

This means the criminals can easily reset all the user’s online passwords, get information about banking details and find answers to security challenge questions.

Sometimes the answers to personal security questions, for example middle names, house addresses and pets’ names, can even be found directly on Facebook.

“As the Facebook username consists of an e-mail address, it is essential that different passwords are used for logging into personal e-mail accounts and for logging into Facebook and other social networking sites,” Sullivan said.

“It is also a good idea to have different primary e-mail, business e-mail, and social-networking e-mail accounts.”

source : the star

facebook milik yahudi?

salah satu kelebihan mumpunyai email adalah kita selalu menerima pelbagai info yang samada fakta ataupun auta… ini adalah asam garam dalam beremail… di sini aku terima satu email berantai… maksud berantai…kalau dah baca,kena sebarkan… idak kalu berdosa(ironik tul)

ni adalah copy paste email yang aku rasakan menarik untuk dikongsi bersama…tkasih donhuan!!

Aku betul betul tak tau pasal benda nih.. Korang tau tak pasal benda nih?! Ades..

Sebab aku tak tau, so aku assume ramai lagi taktau pasal benda nih. So, aku tulis jer benda nih utk korang hayati dan renungi. Pada yang dah tau tu bagus la. Senang aku takyah cakap banyak lagi. Aku baru tau pasal benda nih petang tadi. Nabi cakap, sampaikan dariku walaupun sepotong ayat. Aku pun sampaikanlah kat korang. Facebook adalah produk Yahudi!! Sebagaimana kalo korang ikuti post aku sebelum nih yang menyarankan korang meninggalkan Fotopages, kali ni sekali lagi aku menyarankan anda semua diluar sana untuk Tinggalkan Facebook Demi Darah Saudara Kita di Palestin Sana !! Mungkin korang boleh beralih arah ke Friendster plak.

so..kepada saudara muslimin muslimat..tolong war2kn perkara ini!!!!!!

Aku Bukan Cakap Kosong. Baca Dibawah!!

Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.

Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County , New York ?

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?

Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara ‘tokoh paling berpengaruh dunia 2008′, iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama?

Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion.

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?

Sedikit Info tentang AEPi:

1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.

2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti..

3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya…

5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel

6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antar abang sa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B’inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.

Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut?

Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?

Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. .

Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.

Aku tak laa baik sangat. Semayang pun selalu miss. Tapi aku Boikot dan Tinggalkan Facebook sebab aku anggap diorang sebagai saudaraku sendiri. Aku tak sanggup tengok saudaraku diseksa sedemikian rupa. Aku masih ada perikemanusiaan.

p/s- Artikel pasal Mark Zuckerberg dan Facebook aku ambil bulat2 dari Sejarah2U


aku ada guna facebook juga tapi tak berapa aktif sebab tak berapa paham apa sebenor konsep facebook!!